hello, could someone please translate this very very VERY long text into english? i would appreciate it a lot!
E filloje kete leter me shkruar per ty,me fjalet me te embla te zemres dhe shpirtit time te lenduar.
Ne keto qaste kur e shkruaj ndjehem e emocionuar,me merzi ,pikllim,dhe vuajtje te pafund brenda zemres sime,dhe me lot te pa ndal ne syt e mi te permalluar per nje dashuri..
Kur nuk do te mundem tia fal vetes nese diqka gabova me ty ,e nuk po di gje qka beri ndryshim te madh ne mes nesh, kur nuk desha te lendoj as veten time.
Tash vazhdoj te qaj ditet, e rinissime qe me iken e kur me nuk kthehen prap,asnjeher ne jete se desha interesin qdo here dashurova me shpirt e me zemer te paster.sa do qe po mundona si duket ruget tona nuk po takohen askund,se si ndihem une tani ,te tregon vete letra e shkruar,kur nuk e kam menduar nje dashuri te till qe te bene te vuash me mall dhe ne heshtje....
Nese eshte shkruar qe kur mos te takoj dhe te theme qe ne kater sy ate qka ndjeje per ty ne zemer,do te pajtohem me kete fakt ,edhe pse eshte shum e rend per mua ,mos haro kur se vetem ty te dua.
Jeta ime tash shum ka ndryshuar ne zemer me ka mbetur plaga e tradhtise ne vitet e dashurise se humbur mbeta vetem nje rob i dashurise
Kurr ndoshta skam ditur te shkruja po rmalli dhe humbja e juaj e shtyri shpirtin , mendjen dhe doren time qe dridhet te filloj te shkruajper kete dashuri.
Qe tani e tretur dhe e humbur ne detin pa fund.
Kaloj kohe te gjat qe nga ndarje e juaj une kam mbetur vetem nje figure njeri qe ekzistoj,shpresat me jane fikur tersishte , te jetoj apo te mos jetoj , te jetoj e te pres tani zoti se qpo me dergon ndojne te mire apo te keqe, ndonje gezim apo hidherim, ndonje vuajtje apo dashuri , tani te gjitha I pres nga zoti.
Te gjithe njerzit me gjykojn per dashurine tende e une mbetem vetem.
Nuk gaboj kurr qe te deshta aq shume.
Zemra ime dhe dashurija ndaj teje me shtyri te kaloj qaste te kendeshme me ty, ne ato momente dhe ne ate koh kur ne dashurohemi, nuk pata menduar nje ndareje te till qe tani kane mbetur vetem kujtime,kujtime qe me sillen gjdo dite, gjdo net ne mendje, dhe tani nuk ka se kush te me ngushlloj perveq loteve te mi qe ndoshta kurr nuk do te ndalen.
Gaboj apo sgaboj nuk e di, edhe po te dua te mos qaj lotet prap me rrjedhin.
Jam e lindur duke qar, u rrita me nje lumturi famijare dhe kur fillova dashurin ather isha edhe ma e lumtur nuk mendoj se kurr se mbas nje kohe do te mallkoj kete dashuri , nuk e mendoja se do te derdhi lot dhe do te vajtoj ket dashuri , tani vetem zoti mund te dij se a kam gabuar, a kam qene ne rrug te drejt , se ndoshta edhe se e kam humbur kete dashuri dhe at njeri qe e dashta me se shumeti per deshiren time une kisha vdekur , edhe une mbas te gjithave pata deshir te humbi te tretem diku thell ne dhe, te me kalbet kjo bukuri ne toke se mbasi nuk me done askush, insektet e dheut ndoshta do te ishin ngopur me trupin tim ne ket zemer qe kurr askujt sja mendoj te keqen.
Ndoshta ather askend sdo ta pengoj por ndoshta te gjith do te pendohet dhe do te bindet se qfare kam qen, sepse ne ate bote nuk ka genjeshtra , atje ka drejtesi , atje do te mesoni realitetin e jetes sime dhe do te bindeni se qfar kam qen.
Mos ju lutem mos me beni te vdes , mos me shiqoni me inat, qfar kam ber prap pyes vehetn qfar, qfar kam ber.
Ne vend te fjaleve te ngushllimit te te gjith me thonin fjale fyese.
Mosni se kam ber humbje me deshiren time ajo deshi keshtu , ajo u largua nga une , nga shpirti im I mjer, ai murr rrugen te pa kthim ne zemren time la nje plag qe nuk sherohet kurr , dhe tani edhe mos te qajn syte qane zemra ime qe tani as te qet nuk e lejne te loton por endrrojn per nje kohe te shkurte me ato fjale tronditese, po qe edhe te kisha zemer te hekur prap do te rrjetheshin lotete .
Do te me thahen te gjithe dejzit e zemres dhe trupi tim do te me I vije vdekja dalngadal e ju o njerz ( pa zemer)knaqeni zemren tuaj duke me shikuar duke vdekur dhe lutem ather kur une jam ne mes te vdekjes dhe jetes mos qani per mua.
Se mbasi jam nje njeri pa zemer ather ma mira e kesaj jete eshte te zgjedhi RRUGEN E VDEKJES
Tash e perfundoj kete leter me shpres se e ke kuptuar d.m.th.e saj ,mbetesh i pershendetur nga une ,duke te uruar nga zemra gjitha te mira...