I need some help with a text in Albanian I understand some 0.0001% of it pls sb volunteer here help me... I promis I'll golden him/her
It isn't obvious to be word by word... just the most important.
Olta jashtė skenės
Ėshtė nxėnėse e shkollės Sami Frashėri nė vitin e dytė. Olta ka njė vėlla tė quajtur Stivi, 13 vjeē. Po mendoni Stivi, si Stevie Wonder?! Keni tė drejtė! Emrin ia ka vėnė vetė Olta dhe ėndrra e tij ėshtė tė bėhet pianist qė nga pjesėmarrja e parė me Gjeniun e Vogėl. Olta jashtė skene?! - Jam shumė e lidhur me shoqet e mia (A mund ti pėrmend ato?!): Adela, Helena dhe Eni, shprehet Olta Boka. Nuk jam shumė e lidhur, pėr shembull, me daljet sa andej kėtej. Nuk mė pėlqen zona e ish-bllokut ose njerėzit qė dalin pėr kafe orar pa orar. Kur ndodhem pėrkrah mikeve tė mia nė shtėpitė tona, e ndiej veten shumė mirė, pasi, ndonėse mė mungon motra ime biologjike, nga ana emocionale i kam ato Reshiti shton se: Nuk jam patriarkal, vetėm se nganjėherė, si prindėr qė jemi, merakosemi, pasi fėmijėt ende nuk i dinė rreziqet qė ka jeta, ndėrsa kėshtu uroj qė tė ketė fat siē e pati nė muzikė, ashtu edhe nė jetėn e pėrditshme.